Ook met kerst zetten wij ons in voor de minima in Ede

MeetCharity

Rina is oprichtster van MeetCharity: ‘Ook met kerst zetten wij ons in voor de minima in Ede’

Rina MeetCharity
Het huis van Rina en Evert staat vol kerstpakketten. Foto: Cynthia van den Dam.

MeetCharity zet projecten, evenementen en acties op ten bate van de minima (bevolkingsgroep met het minimumloon of minder als inkomen) in onze gemeente. Om met kerst flink uit te kunnen pakken, krijgt de non-profit organisatie hulp van vrijwilligers, sponsors én de kerstman. 

Al sinds 2013 zetten Rina Boersma en Evert van den Brink (Rina’s jeugdliefde, verloofde, steun en toeverlaat) zich samen in voor het goede doel. “Het idee borrelde op rond de kerstdagen”, begint Rina haar verhaal. “We keken samen naar Serious Request. Een geldinzamelingsactie waarbij dj’s zich vanuit een glazen huis inzetten voor een goed doel. Ik vond dat zo hartverwarmend dat ik tegen Evert zei: “Hoe zouden wij ons in kunnen zetten voor het goede doel? Die gedachten lieten ons niet meer los.”

Een hart onder de riem

“Omdat wij zelf hebben ervaren hoe het is om als minima te leven, weten we precies wat dat met een mens doet. Daarom besloten we mensen die in deze situatie leven een hart onder de riem te steken. Het eerste jaar leverden we dertig kleine kratjes met levensmiddelen in bij de Voedselbank. We organiseerden food drives (een drive in waarbij mensen voedsel af konden geven, red.) om producten in te zamelen. En met succes: in 2019 waren dat ruim 16.000 producten. Door de maatregelen rondom corona was dat het laatste jaar dat we de food drive organiseerden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen alternatief hebben.”

Kerstpakketten rondbrengen

Vorig jaar brachten Rina en Evert samen kerstpakketten rond in Ede. Het initiatief werd opgepikt door een sponsor. “Hij was erg enthousiast over het concept en wilde een flink bedrag doneren, maar wel onder één voorwaarde: we moesten het voor kerst 2021 groots aanpakken. Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen. Dit jaar rijden we met een kersttrein door de gemeente om kerstpakketten uit te delen. En dat is zeker niet alles, we hebben zanger Johnny Valentino, kerstelfjes (onze vrijwilligers) én de kerstman bij ons. Uiteraard deelt de kerstman cadeautjes uit aan de kinderen.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Rina Boersma MeetCharity
Opgeven voor het gouden kerstpakket kan tot 13 december 2021.

Het gouden kerstpakket

“De trein rijdt op 16 december van adres naar adres. Waar de trein stopt, is nog een verrassing. De ontvangers van de pakketten zijn opgegeven door hun familie, vrienden of buren en weten zelf nog van niets.” Ken jij ook iemand die het niet breed heeft, een kerstpakket goed kan gebruiken en een hart onder de riem dik verdient? Geen zorgen, er is nog een gouden kerstpakket te vergeven. Tot 13 december kun je nog iemand opgeven voor dit extra grote kerstpakket. Dit doe je door een mailtje te sturen naar info@meetcharity.nl.

Hulp is altijd welkom

Wil je ook een steentje bijdragen? Dat kan natuurlijk. “Mensen hoeven natuurlijk niet per se geld te doneren om ons te helpen. Er zijn andere manieren waarop ze ons (en daarmee natuurlijk de minima) kunnen helpen. Zo zoeken we bijvoorbeeld nog spullen om de kersttrein mee te versieren en kunnen we nog producten voor in de kerstpakketten gebruiken. Ik wil nog 500 kaarsen uitdelen bij verzorgingstehuizen, daar kan ik ook wel de nodige hulp bij gebruiken. We hebben altijd wel iets de doen en zijn blij met alle hulp.” Wil je Rina en Evert een helpen? Neem dan zeker even contact op met Rina.

bron: indebuuurt.nl/ede