Deze Food Drive met een twist is een win-win situatie voor iedereen

MeetCharity

Rina Boersma is de oprichtster en voorzitter van Cars4Charity, een non-profit organisatie die het Chars4Charity evenement organiseert. Samen met haar man runt ze Japtuning Automotive, leverancier van auto-accessoires, waar Cars4Charity is ontstaan. Deze autoliefhebbers wilden een auto-evenement opzetten voor het goede doel, waar geen geld maar goederen ingezameld worden. Zo werd Cars4Charity, de Food Drive met een twist geboren. Op 23 juli 2017 wordt de vierde editie van Cars4Charity georganiseerd, dit keer in Nieuwegein.

“Mijn man Evert en ik zijn gepassioneerde autoliefhebbers. Toevallig delen we dezelfde passie voor het helpen van minderbedeelden,” vertelt Boersma. “Wij hebben samen Japtuning Automotive, leverancier van auto-accessoires. Wij wilden wat met ons bedrijf doen en het goede doel eraan verbinden. Het moeilijke deel was het doel te bepalen.” Daarom organiseerde zij en haar man in 2014 voor het eerst een Food Drive op met Cars4Charity. “Bij de Food Drive zamelden we goederen in voor voedselbanken. Er kwamen 250 auto’s en 600 bezoekers op af. Zij doneerden die dag 40 goed gevulde melkkratten.”

Na deze succesvolle eerste Food Drive, ging het stel verder met Cars4Charity. In 2016 heeft het evenement 400 auto’s en het dubbele aantal bezoekers aangetrokken. De opbrengst was dan ook 60 helemaal gevulde melkkratten.

Ieder jaar kiest Cars4Charity een andere voedselbank uit om aan te doneren. Dit jaar wordt het de voedselbank van Nieuwegein. Iedereen die van auto’s houdt en het leuk vindt om auto’s te bekijken en te komen doneren is welkom. Wekelijks komen er 80 tot 90 huishoudens hun voedselbank pakket ophalen in Nieuwegein. Cor van Dalen, de voorzitter van deze voedselbank, zegt dat dit heel vaak verandert. “Jammer genoeg is het niet zo dat het aantal daalt,” noemt van Dalen.

“Het is ontzettend belangrijk dat de schappen gevuld worden zodat de armeren winnen. Ook in de gemeente Nieuwegein, waar kinderen dan niet meer zonder boterham de deur uit hoeven te gaan en iedereen aan het eind van de dag lekker aan tafel een warme maaltijd voorgeschoteld kunnen krijgen,” vult de voorzitter aan. “Wij zien onszelf niet als speciaal, maar wij willen wel iets teruggeven. Waar wij het goed hebben, leven er te veel mensen in Nederland net op of onder de armoedegrens.”

De voorzitter noemt het de ‘Food Drive met een twist’. “Mensen komen om te doneren. Het is ook een beetje een feestje voor de voedselbank en haar vrijwilligers,” vertelt ze. “Het is een win-win situatie voor iedereen. Het is een leuk evenement voor de gemeente Nieuwegein, een leuke bijeenkomst voor autoliefhebbers, arme gezinnen krijgen heel veel gedoneerd van de voedselbank en het is een mooie dag voor alle vrijwilligers!”

“Het succes van Cars4Charity is te danken – denk ik en vind ik – aan de mensen zelf die deze dag met ons meebeleven en doneren,” zegt Boersma. “Er zijn zoveel sponsoren en vrijwilligers die zich elk jaar weer belangeloos inzetten om Cars4Charity tot een succes te brengen. Je hartje breekt op een goede manier; je staat vol verbazing hoe erg het leeft onder de mensen en hoeveel animo ervoor was, achteraf gezien.”

Ook wordt er vol enthousiasme verteld over het goed gevulde programma van 23 juli aanstaande. Vroeg in de ochtend komen er V.I.P. geselecteerde auto’s, zoals KITT van The Knight Rider, kevers uit 1964, de groene auto uit New Kids Turbo en nog vele andere prachtige bolides. Vanaf 10 uur gaat het terrein open voor andere auto’s en dan gaat het beginnen; mensen kunnen dan hun donaties inleveren en genieten van het evenement.

“Wij willen ook de inwoners van Nieuwegein erin meekrijgen,” stelt Boersma. “Ons doel is om nog meer producten op te halen en meer ruchtbaarheid te geven aan Cars4Charity en het doel waar wij het voor doen.”

Er worden prijzen uitgedeeld voor onder andere de Beste Girl Car en de Beste Show and Shine Auto. Ook kunnen mensen meedoen aan de Grootste Donatie, waarbij iedereen kan winnen of het nu gaat om een club, families of een bedrijf. De prijs hiervoor zal uitgereikt gaat worden aan degenen met de meeste ingezamelde houdbare producten. Wethouder Stekelenburg zal deze prijs overhandigen. “Geen geld maar houdbare producten doneren vindt men toch aantrekkelijk. Men kan doneren wat hij of zij wil, wij kunnen tenslotte niet zien hoeveel men te besteden heeft of wil besteden.”

Twee weken voordat het evenement gaat plaatsvinden zal Cars4Charity naar Cityplaza komen om het evenement te promoten. Dus kom gerust een kijkje nemen. Het evenement is gratis en zal plaatsvinden op de parkeerplaats op de Blokhoeve nabij de McDonalds en de Beursfabriek.

 

 

 

 

 

 

Bron: Nieuwegein.hu.nl